MTE

MTE är en relativt ung tillverkare av maskiner, företaget startade 1994 och har idag en tillverkningskapacitet av ca 9 maskiner per månad. De viktigaste marknaderna är idag Tyskland, Spanien, Italien och Frankrike.

Tillverkningsprogrammet består idag av maskiner med både X rörelsen i bordet samt maskiner med fast bord och alla rörelser i pelaren. I övrigt kan man erhålla dessa maskiner med de flesta tillbehör, såsom verktygsväxlare, spolning genom spindel, styrda vertikalhuvuden, m.m. I produktprogrammet finns också portalfräsmaskiner med höghastighetsspindel.

Vill du veta mer om dessa maskiner, så tveka inte att kontakta Hilli Maskin.

Ny modell MTE FBF

MTE´s planer att kunna tillverka en större maskintyp har nu kunnat realiseras i och med att man under 2008 tagit en ny fabrik för tillverkning, montage och kontroll i drift.

MTE FBF serien kan fås i olika storlekar med en längdrörelse från 6000 mm upp till 10000 mm. vertikalrörelse upp till 2000 mm och olika ram-rörelser gör maskinen lämplig för många skiftande jobb spindeleffekten är 30 kW med en 3-stegs växellåda.

Ett stort urval med olika standardiserade optioner tex. automathuvuden, värktygsväxlare och rundbord gör att maskinen enkelt kan kundanpassas.